Endüstriyel Kontrol Sistemleri (ICS) Güvenliği; enerji, madencilik, ulaştırma, su arıtma, sağlık ve diğer sektörlerdeki otomatikleştirilmiş sistemlerin güvenliğini sağlamak için tasarlanmıştır.Bu sistemler; üretim, dağıtım veya hizmetlerin kontrolünü sağlamak için kullanılır ve çoğu zaman önemli ölçüde otomatikleştirilmiştir.ICS güvenliği; sistemlerin fiziksel veya sanal olarak siber saldırılara, kötü amaçlı yazılımlara veya doğal afetlere karşı korunmasını sağlar. Bu, sistemlerin işletilmesini engelleyebilecek veya önemli ölçüde zarar verebilecek bir saldırının önlenmesini içerir.ICS güvenliği için önemli önlemler arasında şunlar yer alır:

Parola yönetimi: Parolaların zayıf olmaması, sık değiştirilmesi veya kullanıcılar tarafından kullanılmaması gereken parolaların kullanılmaması gibi önlemler alınmalıdır.

Güncelleme ve yedekleme: Sistemlerin sürekli olarak güncellenmesi ve yedeklenmesi, siber saldırılar veya doğal afetler sonrası sistemlerin kolayca geri yüklenmesini sağlar.

Güvenlik duvarı ve sanal özel ağ (VPN) kullanımı: Güvenlik duvarı ve VPN ile sistemlerin dış dünyadan ayrılması, sistemlere yapılacak saldırıları engellemek için önemlidir.

İzleme ve algılama: Sistemlerin sürekli olarak izlenmesi ve anormal aktivitelerin algılanması, siber saldırıların erken teşhis edilmesini sağlar.

Eğitim ve bilinçlendirme: Çalışanların siber güvenliği konusunda eğitimli ve bilinçli olmaları, sistemlere yapılacak saldırıları engellemek için yetebilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gece modunu aç/kapat